Frosne Sanger

Av: 
Ina Christel Johannessen
Spilleperiode
7. sep to 16. sep
Neste forestilling
Kommer
Varighet
90 min

I mørket og kulden i Det globale frøhvelvet på Svalbard oppbevares livets kilde og begynnelsen på alt. I regi av FN lagrer verden sin fremtid her. Dette danner bakteppe for en enestående kulturell opplevelse på Scene Vest.

Frøhvelvet på Svalbard er kilden til ideen til forestillingen. Frøet er livets kime. Fra det stammer alt og alle. Nå går vi inn i samarbeid med den internasjonalt anerkjente norske koreografen Ina Christel Johannessen, og hennes ensemble Zero Visibility Corp. Med på laget er de to kinesiske videokunstnerne Zhou Jiang Feng og Zhang Lin, og den belgiske musikkduoen Stray Dogs.

Frosne sanger en danseforestilling preget av høyt energinivå i det fysiske bevegelsesmaterialet, kombinert med poetiske og ofte teatrale elementer. Det visuelle blir sentralt, og sammen med scenografer, lysdesignere og musikk blir dette en enestående kulturell opplevelse. Det blir et spennende møte mellom internasjonale og norske kunstnere med et vesentlig tema som omdreiningspunkt: Overlevelse.

Frosne sanger er produsert av Hålogaland Teater, Zero Visibility Corp og Ibsen International. Co-produsert av Dansens Hus Norway, La Briqueterie (Paris), Arts Printing House (Vilnius).

Zero Visibility Corp er støttet av Norsk Kulturråd 

Logo Kulturrådet

Lengde 90 minutter uten pause.

Foto:
Antero Hein
Foto:
Antero Hein
Foto:
Antero Hein
Foto:
Antero Hein
Foto:
Antero Hein
Foto:
Antero Hein
Hilsen fra teatersjefen
Teatersjef Inger Buresund

Kjære publikum!

Personlig kjenner jeg at raseriet har bygget seg opp over lang tid.

Og jeg spør meg; kan vi gjennom kunsten behandle problemer som forsøpling av havområdet og forurensing fra kullkraftverk og annet fossilt brennstoff? Kan vi belyse naturens reaksjon på menneskets overforbruk av planetens ressurser og økende fortvilelse over politisk feighet? Særlig når dette toppes av en president i USA som tror han kan kvitte seg med klimaendringene ved å kalle det noe annet, og når kapitalen setter premissene for alle verdivalg som gjøres. Spørsmålet og svaret blir vel derfor om en kunstinstitusjon kan belyse og formidle dette uten kun å beskrive situasjonen og raseriet?

Fire dager før stortingsvalget, som bør gi Norge en tydelig retning for de neste årene, har Hålogaland Teater premiere på forestillingen «Frosne sanger», et bestillingsverk fra koreografen Ina Christel Johannessen. Med utgangspunkt i Det globale frøhvelvet på Svalbard har et fantastisk kunstnerisk team skapt et verk som treffer sterkt emosjonelt. Det er vakkert, rørende og rystende. Forhåpentligvis setter det også i gang samtaler og krav om endring nå rett før valget, hvor hovedtemaene har vært bevaring av norske verdier som i brunost og vafler. Det er ikke partipolitikk som teller lenger, men vilje til å sette det viktigste i sentrum: vår klode!

Velkommen i teatret!

Inger Buresund, Teatersjef

Bakgrunn

THE SEED
Frosne sanger er en del av hovedprogrammet THE SEED
Les mer

ZERO VISIBILITY
Zero Visibility er et internasjonalt anerkjent dansekompani, med dansere fra hele verden. 
Les mer om Zero Visibility

RESEARCH SVALBARD
Les mer om prosjetet, og se video fra kompaniets tur til Svalbard. 
Video


INSPIRASJONSHEFTE
Vil du ta med klassen din på teater? 
Her kan du laste ned hefte med oppgaver til for- og etterarbeid.

Koreograf
Ina Christel Johannessen
Multimedia
Feng Jiangzhou og Zhang Lin, Sifenelv New Media
Musikk
Frederik Meulyzer, Koenraad Ecker, Stray Dogs
Tekst
Oda Fiskum
Scenografi
Kristin Torp/Graa Hverdag AS
Kostymedesign
Kathrine Tolo, Norsk Kunststoff AS
Kostymer
Lillian Baur
Lysdesign
Nico Benz
Sang
Aksel Rykkvin
Film
Yaniv Cohen
Produsent
Kirsti Ulvestad
Original idé
Inger Buresund
Produsent Ibsen International
Fabrizio Massini, Gry Wie
Assisterende produsent Ibsen International
Jennifer Zhang, Shiya Lu
Forestillingsfoto
Antero Hein